Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Studenti se na studijskom specijalističkom programu digitalni dizajn odeće osposobljavaju za aktivan, samostalan i timski kreativni i analitički pristup rešavanja konkretnih zadataka iz kompjuterskog i digitalnog projektovanja. Studijski specijalistički program digitalni dizajn odeće ostvaruje kompletno obrazovanje studenata koji stečenim teorijskim znanjem i praktičnim veštinama su kompetentni za samostalni i timski rad u sferama komercijalne modne industrije, dizajn studijima ali i pokretanje sopstvenog modnog biznisa. Studenti stiču praktične veštine na konkretnim projektima iz raznih sfera modne industrije od autorskih modela do industrijskih kolekcija i modnog stajlinga.

Cilj specijalističkog programa je da kandidati individualno prouče i razviju veštine u celokupnom procesu digitalnog dizajna odeće: počev od idejnog rešenja, preko stilizacije, konstrukcije, oblikovanja i realizacije odeće. Realizacijom praktičnih zadataka kandidat ima mogućnost da razvija svoju kreativnu stranu ličnosti, da se osposobi za prepoznavanje modnih linija i trednova, izradu skica kako likovnog tako i tehničkog crteža, da nauči i pravilno iskoristi postojeće kompjuterske programe i primeni u osnovama kroja i projektovanja odeće.

Specijalističke studije za studijski program: digitalni dizajn odvće su koncepirane na savremeni način, da bi se stvorio profil strukovnog dizajnera specijaliste koji se može kvalitetno uključiti u digitalno dizajniranje i kreiranje odeće a takođe stvoriti mogućnost za njegovo dalje usavršavanje. Studije su koncepirane da traju jednu godinu što je opšte pravilo za ovu struku na prestižnim Evropskim fakultetima i Visokim školama.

Ovaj specijalistički program obuhvata izučavanje umetničkih sadržaja i kreativnih veština pomoću digitalne tehnologije neophodne za praktičan rad u poslovima modnog dizajniranja odeće.

Studijski program sadrži ukupno 8 predmeta, završni rad i stučnu praksu. Osnovu programa čini grupa od 5 obaveznih predmeta koji su svojim sadržajem koncipirani tako da omogućuju studentima lakše savladavanje rada na kompjuterskim programima iz digitalnog dizajna odeće.

Struktura specijalictičkog programa digitalni dizajn odećv obuhvata obavezne zajedničke predmete i izborne predmete.U prvom semestru student ima tri obavezna i dva izborna predmeta dok u drugom semestru dva obavezna i jedan izborni predmet. Student bira stručne predmete prema uslovima koje je stekao u prethodnom školovanju, kao i u funkciji teme umetničkog projekta koji namerava da realizuje.

Program specijalističkih studija obuhvata ravnopravno sticanje teoretskih saznanja i praktičnog dela nastave izvedenog prema najvišim standardima savremene industrijske proizvodnje. U tom smislu u strukturi nastavnog plana uključeni su društveno-humanistički, teorijsko-umetnički, umetnički i stručno-aplikativni predmeti, koji obuhvataju najnovija dostignuća u oblasti modnog i digitalnog dizajna.

Završetkom studija stiče se stručni naziv: Specijalista strukovni dizajner

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.