Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Viša tehnička tekstilna škola u Leskovcu, osnovana je i počela sa radom 1959. godine, kao prva visokoškolska ustanova na jugu Srbije.

Škola je akreditovana prema Uverenju o akreditaciji ustanove br. 612-00-1145/2006-04 od 30.04.2007. god. od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta i na osnovu koga je dobijena dozvola za rad i izvođenje nastave na studijskim programima:

  • Tekstilno mehanički,
  • Oplemenjivanje tekstila,
  • Konfekcija,
  • Modni dizajn.

Donošenjem Strategije obezbeđenja kvaliteta 2009. godine, škola se nedvosmisleno opredeleila da kontinuirano i sistematski radi na unapređenju kvaliteta studijskih programa, nastave i uslova rada.

Koristeći iskustava četvorogodišnjeg školovanja na ovim studijskim programima zaključeno je da treba izvršiti dalju reorganizaciju i usavršavanje obrazovnog programa i uvođenje novih studijskih profama što je i učinjeno 2011. godine.

Novom akreditacijom 2012. godine škola dobija novu dozvolu za rad br. 612-00-00108/2012-04 od 27.4.2012. godine pa su od školske 2012/2013. akreditovani sledeći studijski programi:

  • Tekstilna tehnologija,
  • Tekstilna hemija i zaštita životne sredine,
  • Konfekcija i
  • Modni dizajn.

Prenos stručnih znanja o najnovijim tehničkim, tehnološkim i marketinškim rešenjima i njihova praktična primena u realnim industrijskim sistemima biće i nadalje osnovni cilj rada škole. Imajući u vidu da je tekstilna industrija najglobalnija industrijska grana u svetskim okvirama, a modna industrija jedna od najprofitabilnijih grana, za ubrzani privredni razvoj Srbije neophodna je primena visokoautomatizovanih tehničko-tehnoloških i energetski efikasnih postupaka u proizvodnji tekstila i odeće. Paralelno sa tim neophodan je razvoj reciklažne industrije za tekstilne i druge proizvode, i integrisani pristup u zaštiti životne sredine. Za uspešno sprovođenje ovakve strategije neophodni su dobro obučeni stručnjaci iz oblasti tekstilne i modne industrije i zaštite životne sredine.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.